Annons:
Etikettsenaste-bio-nytt
Läst 4054 ggr
Greigh
2013-08-09 21:36

VITTRA - BIOPREMIÄR 9:E AUGUSTI

Exakt 80 år efter den första zombiefilmen (White Zombie) och hundratals filmer med andra levande döda är det äntligen dags för den SVENSKA filmen på bio i den populära genren. VITTRA är tveklöst en av de blodigaste svenska film som någonsin gjorts.

Ryktet om filmen har redan spridit sig som en löpeld bland tusentals svenska skräckfans, och vid höstens bejublade testvisningen vid Fantastisk Film Festival i Lund uttryckte sig festivalledningen i lyriska ordalag:

Låt oss tillintetgöra och begrava våra fördomar om att svensk och skräckfilm är ord som inte går ihop. Sveriges zombiefilm Vittra är en utsökt rå mash-up av klassisk blodfest á la Evil Dead och gammelsvensk folksägen! Sonny Laguna och Tommy Wiklund har med ett flerbottnat brutalt manus, exceptionell talang på sminkavdelningen och stilsäkra skådespelare skapat ett stycke svensk zombiehistoria!”.

I huvudrollerna ser vi Johannes Brost, rykande aktuell med sin Guldbagge-nominering för Avalon, Amanda Renberg som gjorde huvudrollen i Hip hip hora! samt Lisa Henni, känd för rollen som JWs flickvän i båda Snabba Cash-succéerna.

Källa:
http://www.studiosentertainment.se/vittra-bio/

Annons:
Greigh
2013-08-09 21:45
#1

Jag såg smygpremiären av Vittra i April månad detta året. Kanske är det en av Sveriges blodigaste filmer och helt klart en svensk rip-off på Evil Dead. Men teoretiskt sett är det absolut ingen bra film. 

Det är en tolkningsfråga när Studio S går ut och säger att detta är Sveriges första Zombie-film, men det stämmer inte. Die Zombiejäger kom redan 2005 och har visats på bio, har två svenska distributörer runt nacken, samt en hel del internationella släpp.

Men jag är åtminstone positiv över att Sverige har börjat få fart på skräckfilms-temat och framförallt zombie-filmer. Jag vill se mer av det här i framtiden oavsett om det handlar om nollbudget eller miljonsatsning.

Zadeira
2013-08-10 13:06
#2

Den ska ju självklart ses, om inte så bara för sakens skull.

Calcifer
2013-08-10 13:41
#3

Jag tyckte den var riktigt dålig.


"Creature of the Night, The One Many Children Talk About-"

powerofthebass
2013-08-17 11:17
#4

Hmm tycker åsså den verkar vara dålig .

Obiter dictum .**_ Ut pictura poesis, 
**_

kundvagnsgnu
2013-08-19 18:04
#5

Men alltså?! Kan man inte bara göra en bra film om man nu prompt ska göra en?


ZoeyTheMaster
2013-08-21 14:31
#6

Hmm verkar som någon tråkig evil Dead Version fast på svenskt vis. Lite besviken varför kan dom inte komma på nått nytt. om dom nu ska göra något om vittror så kan dom väll hitta på något helt annat kan ju bli jätte coolt. Men men jag ska inte ´dissa den i förväg. Trots att jag redan tror att jag råka göra det ^^

Annons:
Upp till toppen
Annons: