ÖVRIGT

DANIEL DEVILISH

2013-03-06 23:44 #0 av: Greigh

Daniel Johnsson är en 27 årig svensk illustratör som jag har känt i närmare 6 års tid. Varje gång jag ser honom illustrera någonting nytt så kan jag se en väldigt häftig framtid hos honom. I vanliga fall studerar Daniel och försörjer sig rent generellt på vanliga ströjobb, men hans största önskan är att någon gång kunna försörja sig på sin konst. Med detta sagt skulle jag också gärna vilja giva min vän en framåtriktad push i det han håller på med och hoppas att fler av er uppmärsammar hans naturbegåvning av illustrerad konst.

Daniel har alltid vart intresserad av teckning så länge han kan minnas och redan som barn hade han en stor förkärlek till tuffa leksaksförpackningar med häftiga illustrationer etc. Daniel berättar att han i och med detta alltid fått mycket beröm av sina vänner och bekanta.

- Jag satt hemma och knåpade ihop mina egna versioner av dino riders, he-man, turtles etc. vilket jag fortfarande gör då och då. haha! Jag hade dock en svacka under min gymnasietid, då jag knappt tecknade eller målade någonting alls.

Intresset för illustrationer kom dock tillbaka efter studenten och Daniel började en kurs i motivlackering och testade lite alla möjliga media som akvarell, olja, kol etc. men av en slump köpte han ett exemplar av tidningen imagine-FX och fick upp ögonen för digital illustration, vilket han har pysslat med sedan dess och det är först nu på senare år som han faktiskt börjat se det lite som en karriärs-väg och inte bara som en hobby.

Daniels främsta intressen är skräck och skräckfilm, vilket tydligt speglar sig i det han illustruerar. Hans största favorit-illustratörer är Boris Vallejo, Frank Frazetta, Bernie Wrightson och Basil Gogos, men han inspireras gärna mycket av serie-tidningar, böcker, musik och leksaker etc. Så även om skräck i främsta hand är det han tycker är roligast att pyssla med så målar han även en hel del annat också.När jag ställer frågan om Daniel någonsin gått någon övrig utbildning i illustration så får jag svaret:

- Jag är näst intill självlärd skulle jag vilja säga, jag tillbringade ett år på konstskola i Hjo under den tiden jag kände att jag ville lägga ner mer tid på mitt illustrerande. Men utöver det är jag helt självlärd. Jag tror den bästa utbildningen finns på nätet och i böcker nu för tiden.

Daniel Johnsson går under pseudonymen "Daniel Devilish" när han illustruerar. Pseudonymen skapades av en slump på ett forum där en bekant till honom myntade ordet "Devilish Designs" om hans skridna kreaturer. Idag känner många till hans verk och många musiker vänder sig till Daniel i frågan om omslags-illustrationer.

- Jag gör sällan reklam för mig, inte mer än på facebook och diverse sociala medier. Nu mera är det oftast band som kontaktar mig via min mail eller på facebook och frågar om jag vill hjälpa dem med deras omslag och givetvis vill jag det. Det är ju enormt kul att folk gillar mina grejer såpass att de vill presentera sin musik med dem. Det är en relativt enkel process egentligen, de hör av sig till mig, vi kommer fram till ett motiv och ex antal dagar eller veckor och sedan levererar jag det till dem. Eftersom jag sitter såpass mycket vid datorn, mailen och skype så är det inte direkt svårt att hålla kontakten med mig. hehe.


För ett år sedan bestämde sig Daniel för att öppna "Shop From Beyond", en webshop där meningen var att sälja skräck-relaterade atterialjer, så som tröjor, böcker, fanzines och signerade lobbycards. Men pga tidsbrist och en press som Daniel tyvärr inte klarade av, så var han sorgligt nog tvungen att lägga ned butiken efter ca ett halvår. I och med detta fortsatte förstås illustrations-arbetet, men han valde även att studera vidare.


Daniel "Devilish" Johnsson

Tumblr: Wayofthepen.tumblr.com
Wordpress: Danieldevilish.wordpress.com
Facebook: facebook.com/daniel.t.johnsson

Anmäl
2013-03-07 17:49 #1 av: Dick Winchester

Daniel är en riktigt duktig konstnär som jag tror kan gå långt om han fortsätter som han gör:)

Anmäl
2013-03-07 17:52 #2 av: Greigh

Han har kommit tillräckligt långt ändå tycker jag.
Nu gäller det bara att kunna försörja sig på det också :D

Anmäl
2013-03-07 18:06 #3 av: Dick Winchester

Ja precis. Är bara en tidsfråga innan han kan göra det. Har sagt det till honom tidigare på skrackfilm.org. Tycker han är grym:)

Anmäl
2013-03-07 18:12 #4 av: Greigh

Jag skall göra två longsleves med hans motiv på :)

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.