2013-03-23 11:27 #0 av: Greigh

2013 blir det sjätte året i rad för Den Magiska Biodagen i Alingsås och det ser också ut att detta året blir det mest intensiva och mest påkostade evenemang i festivalens historia:

Trots att arrangörerna inte har gått ut med alldeles för mycket information om årets program ännu, så finns det trots allt lite skvaller att gå på.

På försäljningen i foajén kommer vi hitta butiker som:

  • Shop From Beyond (T-shirts, tidningar och böcker)
  • Udda Ting (Billiga VHS/DVD-filmer och gamla kult-prylar)
  • Gory-Glory Magazine (Säljer sitt magasin + filmer & cd-skivor)
  • Monkey Business (DVD & Blu-Ray)
  • Argento's Video (Säljer svåra rariteter på DVD)
  • Horrophobic Fanzine (Säljer sitt magasin + DVD filmer)


Som det ser ut så finns det ytterligare försäljare som kommer, då foajén kommer att vara fullproppad. Detta har väckt vissa problem i programmet och arrangörerna har varit tvungna att tacka nej till några försäljare.

De har också varit i kontakt med regissören till en av de mest populära skräckfilmerna under vintern. Filmen har visats på ett 10-tal av de största film-festivalerna i världen och vunnit pris på 7 av dom. Att denna filmen även kommer att visas på DMB är med 95% säkerhet. Filmen är fläskdyr att hyra för arrangörerna, så en stor del av deras budget ryker. Men de vill verkligen visa denna nya filmen för oss besökare och det är ju så klart extra roligt att vi får en Sverige premiären på en sådan här prisad film.

Om allting går som det är tänkt, så kommer DMB att bjuda på 2 - 3st exklusiva Sverige premiärer + någon klassiker på 35.mm rulle som i vanlig ordning.

Den Magiska Biodagen 2013 ser minst sagt ut att bli bra. 

Lägg där till att foajén är TOTALT knockfull med film att köpa i stora lass, så se för tusan till att spara några 1000-lappar till den 4:e maj.

Mer information om DMB och dess program-blad dyker upp på Sci-Fi-mässan / Propworld i Göteborg i April månad. Annars kan ni bara hålla er uppdaterade här på Skräckfilm I Fokus.