SENASTE FESTIVAL-NYTT

MONSTERS OF FILM

2013-03-26 10:24 #0 av: Greigh

Monsters of Film är en ny genre-filmfestival i Stockholm med fokus på sci-fi, skräck, thriller och framför allt monster. Festivalen innehåller inte bara film, utan bygger också på samtal och diskussioner med kända och okända filmskapare och/eller experter inom området:

"Genre-filmen har sedan filmens begynnelse symboliserat viktiga delar i hur människor ser på och tolkar vad som händer i samhället. Ofta handlar det om en rädsla för det främmande, en oro för framtiden och ett sätt att konkretisera något oklart och abstrakt. Genre-filmen är, på samma sätt som all annan film, inte bara utrymme för nöje och underhållning och vi hoppas kunna bidra till att höja genre-filmens status (om än så lite) i det kulturella rummet. Med Monsters of Film vill vi inte bara underhålla med filmvisningar på temat enligt ovan, utan även diskutera varför filmerna gjorts och vad de innebär för både dåtid och samtid.

Vi hoppas att Monsters of Film ska göra skillnad i Stockholms filmarrangemangs-utbud, och hjälpa till att öka förståelsen och acceptansen för genre-film som grepp och naturligtvis för att tillfredsställa alla filmintresserades behov."

Monsters of Film arrangeras av FilmCentrum Stockholm, som arbetar för att oetablerade filmare och filmintresserade människor i Stockholm ska få möjlighet att utveckla sitt arbete, sina ambitioner och sina intressen. FilmCentrum Stockholm väcker möjligheter där hoppet ibland nästan släckts, och hittar alternativt utrymme där man tidigare inte trott att plats funnits.

Programmet för i år infinner sig den 4:e maj, vilket kan vara kul för er som infinner er i Stockholm och inte har möjligheten att ta er ner till Den Magiska Biodagen i Alingsås samma helg.

I år visas filmerna:

ABCs of Death (OBS! Specialvisning med begränsat antal platser.)

Hela alfabetet broderas ut i sin groteska helhet när världens mest spektakulära genrefilmsregissörer tilldelas varsin bokstav och får kreativ frihet att utforska döden. ABCs of Death är en av de mest ambitiösa skräckantologier som någonsin gorts.

ANTIVIRAL

I en dystopisk framtid arbetar Syd March på en klinik som säljer replikerade sjukdomar vars tidigare innehavare varit en kändis, för att skapa en känsla av biologisk samhörighet mellan stjärnor och deras fans. För att tjäna lite extra pengar vid sidan av har Sid hittat ett sätt att smussla ut dessa virus, från sitt hårt övervakade kontor, för att sälja dem på svarta marknaden.


LOVELY MOLLY

Märkt av flera års missbruk har Molly äntligen blivit ren och kommit på fötter. Tillsammans med sin make återvänder hon till den rymliga gård där hon växte upp men väcks redan första natten av oförklarliga oväsen. När maken tvingas ut på vägarna med jobbet lämnas Molly kvar ensam med en otäck känsla av att något söker sig allt närmare, något som vill henne illa. Är hotet verkligt eller bara inbillning?

För mer information om programmet:
http://monstersoffilm.se/

Anmäl
2013-04-14 00:45 #1 av: [Hellrazor]

Åh. Fy fan vad coolt. Hoppas projektet tar fäste hos allmänheten.

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.