Annons:
Etikettsenaste-festival-nytt
Läst 5750 ggr
Greigh
4/18/13, 8:10 PM

DEN MAGISKA BIODAGEN 2013

Den Magiska Biodagen är Sveriges enda renodlade skräckfilms-festival där man under en hel dag kan köpa, byta och se på skräckfilm. Festivalen skapades av skräckfilms-fanatiker och har funnits i 6 år på Biograf Palladium i Alingsås centrum. I år träder festivalen rum lördagen den 4:e maj. Se till att vara på plats:

Dörrarna till biografen slår upp klockan 12:00. Du som besökare har möjligheten att köpa ett Filmpass för 250 kr - Gäller för alla filmerna hela dagen. Du kan också köpa biljett till varje enskild film för 80 kr. Medlemskort är obligatoriskt och ingår när man köper filmpass/biljett.

Förhandsbokning av filmpass sker via mail till: info@denmagiskabiodagen.se
Enskilda biljetter säljes endast på plats under dagen.

Under dagen sker följande:

Försäljning av t-shirts, böcker, tidningar, affischer och filmer:

Butiker på plats:

Argento's Video
Gory-Glory Magazine
Horrophobic Fanzine
Shop from Beyond
Scanbox
Jannes Video
Udda Ting
Bon Bon Video

Spelföreningen AICon kommer att ha caféverksamhet där de säljer hembakat, kaffe, dricka och godis!
Det tilldelas även en lunch-pause, så restauranger och butiker finns tillgång till inne i centrum.

Filmer som visas under dagen:

Tid: 13:30

The Hills Have Eyes (1977)

Denna filmen visas på en engelsk, oklippt 35 m.m rulle. Kan knappast bli bättre!

Tid: 16:00

Vittra (2012)

En ny svensk skräckfilm. Detta är en exklusiv visning som skjuts upp 3 månader före filmens riktiga premiär-datum. Ni blir alltså först till kvarn!

Tid: 19:30

Sawney: Flesh of Man (2012)

Denna filmen har vunnit priser på flera film-festivaler runt om i världen. Denna gången får filmen en exklusiv Sverige-premiär på Den Magiska Biodagen.

Tid: 22:00

Symphony in Blood Red (2010)

Detta är en ny italiensk Giallo-film av regissören Luigi Pastore. Eftersom att Giallo är en självklarhet på Den Magiska Biodagen varje år, så är Symphony in Blood Red ett måste.

Tid: 00:00

The Lords of Salem (2012)

En exklusiv visning av Rob Zombies nya film. Detta kan bli kvällens absoluta höjdpunkt!

För mer information:
http://denmagiskabiodagen.se

Annons:
jossa5
4/18/13, 8:12 PM
#1

Men gud vilken rolig dag! Att jag missat den i alla dessa år! Dessvärre finns inte tiden att åka i år, då det är en bit bort, men alla ni som ska dit hoppas jag får roligt! :D

Mvh,
Jossan                         Medarbetare på Svenska Hamsterföreningen.ifokus

Mantissa
4/21/13, 11:01 AM
#2

Åh, det var några där som jag sjukt gärna vill se. Nåja, noterar dem på min lista så länge;) Synd att allt roligt händer så långt bort😛

Greigh
4/21/13, 4:08 PM
Bild 1. Klicka för att öppna i full storlek.
#3

Nu har tidningen gått ut med en artikel :)

Badgertastic
5/6/13, 8:33 PM
#4

Det var ju grymt kul och man blir ju aldrig besviken på DMB. Tredje året i rad och kan aldrig få nog :) Sawney.., och The Lords of Salem var  förmodligen helt klart toppade i år.

Omnia mea mecum portoDjävlas

Greigh
5/6/13, 9:07 PM
#5

#4
Och vi hälsade inte på varandra? VILKEN SKAM!
Jag har varit där i 5 av 6 år.

Personligen tyckte jag att Symphony in Blood Red var årets bästa film, detta för att jag älskar Giallo-genren och jag blev överraskad att genren kunde leverera så mäktigt som på 2000-talet, jag menar; genrer dog ju ut i slutet av 80-talet. Det var härligt att få höra Goblins nya soundtrack också, den gav mig rysningar i hela kroppen.

Tyvärr tyckte jag att Lords of Salem var kvällens sämsta film tillsammans med Vittra. Den gav mig ingenting :(

Badgertastic
5/6/13, 9:31 PM
#6

:) Peter är fantastisk som gör detta evengemang. 

Tror till och med att du snott min bild från fb ang artikeln från Allingsåskuriren 🤔

Jag känner inte riktigt att jag har så stor koll när de gäller de mer udda filmerna, jag ser det jag ser och så förhoppningsvis tycker jag om det. Fördjupar mig nästan aldrig i en viss regissör eller så. Simple is the best är min kopp av te. Kan dock hålla med dig om musiken. 

Ja herregud.. Vittra.. vad sjutton säger man om den. Spännande att få se Johannes Brost.. eller inte :D

Omnia mea mecum portoDjävlas

Annons:
Greigh
5/6/13, 9:41 PM
#7

#6
Ja, jag var livrädd att evenemanget skulle läggas ned. Jag lever för Peter och co. och skulle slåss för livet om det skulle gå längre än vad det gick.

Jo, jag lånade tidningens-artikeln från Facebook-gruppen. Jag har ju ingen tillgång till Alingsåskuriren själv, då jag bor i Varberg och i Borås. Så för att hålla tråden i liv så publicerade jag den här. Hoppas du inte tog illa upp :P

Hahaha, Johannes Brost. Lika "bra" nu, som i Besökarna och Rederiet XD
Fast Besökarna är lätt en av Sveriges bästa rysare!

Badgertastic
5/7/13, 7:43 AM
#8

#7

Haha ja men han kom änna tillbaka där efter en liten mörk period efter att Alingsås var ute efter honom med högaffel och facklor och jädrar vilket program han fick med i år med så många exklusiva visningar, skitroligt att det slog sådant publikrekord i år också. 

inga problem :) Jag har själv inte tidningen utan satt och bläddrade i den hos mina svärföräldrar, kul överraskning blev det när jag såg den. Hade dock skällt på dig om du snott ett personligt kort på självaste mig och skrivit något om skräck på DMB :D

Ujuj, Rederiet ja. Men man kan väl trösta sig med att det finns ännu sämre skådisar som skulle kunna vara med. Kan med handen på hjärtat säga att jag inte sett Besökarna. Jag ligger lite efter i skräckfilmsvärlden då det är ett ganska så nyvunnet intresse sedan kanske bara en 8-9 år tillbaka. Man tycker ju att man borde sett Besökarna på den tiden men det finns ju så himla mycket annat roligt och inte roligt att se också på den perioden. Borde göra en lista på vilka skräckisar man absolut måste se.

Omnia mea mecum portoDjävlas

Greigh
5/7/13, 12:05 PM
#9

Jag blev överraskad att det kom så många till varje film, det glädje mig :) Skulle aldrig inträffa, och om så var fallet så skulle jag självklart fråga i förhand. Det skulle jag egentligen ha gjort med artikeln också, men den var inte lika personlig XD. Jodå, visst har man sett värre skådespel, det kan man inte neka. Men och andra sidan har man sett BÄTTRE filmer med betydligt mindre budget och sämre skådespel!

Badgertastic
5/8/13, 8:27 AM
#10

Har skaffat hem Besökarna nu så det blir att kolla på den någon dag. ikväll ska det ju ändå regna så då har jag bokat tvsoffan :) 

Hade ju äran att vinna en film på DMB. I all hast så blev det Rovdyr. kollade på den igår och kan säga att det var med blandad förtjusning jag såg den. Jag är inte så bra på att recensera filmer, sådant lämnar jag åt andra. Men lite svårt att förklara när man tycker att en film är både bra och lite sämre på en och samma gång.

Omnia mea mecum portoDjävlas

Upp till toppen
Annons: