2013-10-25 12:51 #0 av: Greigh

"M is for Metalhead!" är ett svenskt bidrag till den internationella tävlingen kring ABCs of Death 2 - som är en amerikansk antologiskräckfilm med 26 kortfilmer på 3 minuter vardera, baserad på varje bokstav i alfabetet. Eran uppgift för att kortfilmen skall bli en del av antologin är att trycka på "Gilla"-knappen och sprida ordet vidare.

25 av dessa kortfilmer är gjorda av etablerade indie-regissörer från hela världen, utvalda av producenterna till ABCs of Death. Den 26e bokstaven (M) är en öppen tävling där vem som helst kan välja ett ord på M och göra ett bidrag. De sex bidrag som får flest Facebook-likes går vidare till finalen tillsammans med sex ytterligare bidrag som valts ut av producenterna. Sedan röstar de 25 andra regissörerna fram ett vinnande bidrag av de tolv finalisterna.

M is for Metalhead är skriven och producerad Filip Tegstedt och Johan Bergqvist, som också är en svensk independent-regissör med många kortfilmer och en indie-långfilm ("Jag är min egen") under bältet. Filip har regisserat och klippt Metalhead, medan Johan har varit A-fotograf, gjort smink, visuella effekter, ljud och färgkorrigering.

Titelrollen spelas av Elizabeth Andrews, sångare och frontperson i svenska Metalbandet FRANTIC AMBER, och de använder bandets senaste låt "Entwined" i filmen.För att rösta, gå in på sidan, se filmen och tryck på gilla-knappen till Facebook: http://26th.abcsofdeathpart2.com/entry/m-is-for-metalhead/
----------------------------------------------------------------------
Källa:
http://deaderton.blogspot.se/2013/10/abcs-of-death-2-m-is-for-metalhead_23.html