2013-03-07 19:28 #0 av: Greigh

Året var år 1984 när The Toxic Avenger sändes på biograferna i New York för första gången. Ingen visste att en syraskadad superhjälte skulle bli en av Amerikas mest kända superhjältar inom tiderna, inte minst regissörerna Lloyd Kaufman och Michael Herz.

Det var från och med The Toxic Avenger som Troma Entertainment blev ett namn som många splatterfilms-fanatiker senare började att följa. The Toxic Avenger fick år 1989 en uppföljare som skulle bli dubbelt så kladdig, fylld med ännu mer explosioner, samhällskritik, sex och äckel. Det gick så långt att till och med barnen fick ett eget barnprogram under namnet "The Toxic Crusaders" under början av 90-talet.

I och med den stora framgången så valde Tromaville att satsa på ytterligare två stycken uppföljare under 90-talet. Budgeten var högre, blodet stod högre i skyn och publiken jublade av glädje.

Tromaville är än idag världens största Independent-företag. Detta tack vare en mobbad pojk-karraktär under namnet Melvin Ferd, som tack vare ett dåligt skämt, blev superhjälten The Toxic Avenger.

Vad har ni läsare för åsikter om Toxi? Är han ett namn att sätta högt på listan?