Skräckfilms-relaterad musik

Necro

2013-03-10 13:03 #0 av: Greigh

Ron Braunstein började sin musik-karriär som 11 åring och spelade då gitarr tillsammans med sin äldre bror Bill Braunstein (Ill Bill) i döds metal-bandet Injustice år 1986. Under denna tiden var dom förband till de mer kända banden Napalm Death, Sepultura och Obituary.

Det var inte förrän år 1988 som Ron började intressera sig för hip hop. Han började rappa efter att ha blivit influerad av sin bror och hans artis-namn skulle senare bli Necro, taget efter sången "Necrophobic" av Slayer. Tiden innan han blev Necro, så kallade han sig för "Mad Mooney" vilket var en karaktär från en av Clive Barker's böcker.

Necros största influenser är artister som Kool G Rap, i form av flera syllabiska rim-strukturer och innehåll. Andra artister som finns med på listan är LL Cool J, Big Daddy Kane, KRS-One, Rakim and the Geto Boys. Som tidigare döds metal-artist så ligger också influenserna väldigt starkt på döds metal, liksom gangster/skräckfilmer och populär kultur. Med detta blev Necro också den första rapparen att rappa till grindade blast-beats i låten "Suffocated to Death by God's Shadows", med trummor utförda av Mike Smith från det stora döds metal-bandet Suffocation.

Medan andra hiphop-band i liknande termer kallar sig för "Horrorcore", så var Necro först ut med att mynta subgenren "Death Rap", denna form av rap kombinerar på så sätt döds metal med tydliga text-innehåll om våld, död, det ockulta och sex.

1999 startade Ron sitt egna skivbolag Psycho+Logical-Records och där igenom släpper han även nu mera sin egna musik. Necros karriär är väldigt bred och det som startade som ett underjordiskt projekt skulle snart sluta i famnen på media-jättarna MTV.

Låten här nedanför kommer från Jim Van Bebber's film "Manson Family" från 2003 och er en av Necros mest kända låtar:

Anmäl
2013-03-10 13:51 #1 av: Dick Winchester

Necro är riktigt jävla bra! Är uppväxt på hardcore, punk och rap. Märklig kombo kan man kanske tycka;)

Anmäl
2015-01-15 23:47 #2 av: Freddy H-K

#1 Inte så konstig blandning ändå eftersom alla dessa genres är hårda/tunga/råaGlad

Tycker "Thugcore Cowboy" med Necro är riktigt bra. Bra rytm, flow och 50/60-tals cowboy melodier Tummen upp

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.