2013-03-11 14:01 #0 av: Greigh

Ragdolls var ett skräck punk/metal band från Varberg på västkusten. Bandet började att uppträda lite smått år 2006 och framträdde med diverse covers på andra band som inspirerade dom mest. Men pga strul bland bandmedlemmarna så valde bandets frontman Vikki Violence, att lägga bandet åt sidan. Det var inte förrän år 2009 som Vikki plockade fram idéen om att smida på en EP. Sagt och gjort, med nya bandmedlemmar och större erfarenheter återuppstod Ragdolls och spelade in sin självfinansierade EP "Drink, Dig, Die". Nu var Ragdolls starkare än någonsin och deras största inspiration låg i klassiska skräckfilmer och band som "Murderdolls", "Wendsday 13" och "Marilyn Manson". Detta skulle vara framgången för bandet och många bollar stod i luften. 2010 blev bandet signade på skivbolaget "Logic-Il-Logic" och med en överenskommelse om en kommande debut-platta så var bandets enda krav att ta sig till Italien och uppträda live. Debutskivan släpptes 2011 och fick titeln "Dead Girls Don't Say No", med den kom även en musik-video till låten "Michelle".

Och där tog historian om Ragdolls slut. Vikki beslöt sig för att återigen lägga ned bandet, då han tyckte att dom vuxit ifrån hela konceptet.

Idag har några av bandets medlemmar åter-förenats i ett annat band under namnet "Death At the Revel" och Vikki är även gitarrist i Göteborgs-bandet "London Based Hellfireclub"