Skräckfilms-relaterad musik

Send More Paramedics

2013-03-18 13:01 #0 av: Greigh

Namnet "Send More Paramedics" är en referens till skräck/komedin Return of the Living Dead (1985). Bandet bildades ursprungligen som ett sidoprojekt till "Emo"-bandet And None of Them Knew They Were Robots. Bandet spelade i 80-tals crossover stil, vad de beskrev som "Zombiecore" en blandning mellan 80-tals thrash metal och modern hardcore punk, med texter om zombies och kannibalism, de påverkades därför starkt av zombiefilmer.

Bandet uppträdde ofta live och klädde gärna ut sig till zombier och diverse karaktärer på scenen. Trummisen bar alltid en mexikansk wrestling-mask (en hyllning till karaktären i Brian Clement's film Meat Market med vilken han också delade namnet El Diablo). Med många framträdanden och tre stycken studio-album så valde bandet att splittras år 2007. 

Anmäl
2013-03-18 13:05 #1 av: [1UpShroomish]

Åååååh!

Inte ofta man ser någon posta någonting om Send more paramedics direkt. 

Själv så var första låten man hörde med dom Zombie crew och den fastnade jag för direkt :D 

Anmäl
2013-03-18 13:09 #2 av: Greigh

Dem har gjort många unika verk genom de åren som dem var aktiva. Jag saknar deras alster och galna uppträdanden, och hoppas inom kort på en re-union :D

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.