2013-03-18 13:26 #0 av: Greigh

Banane Metal är en fransk musik-grupp från 1990 som kallar sin musik för " ​​Gore 'n' roll "och beskrivs som en blandning av skräck och rock'n'roll. Andra vill dock påstå att det är Psychobilly, då det särskilt noterar närvaron av en kontrabas, visuell skräck och en god dos av provokation.

År 1992 släppte de sin demo; "Sanglantes confessions" och det var här de banade iväg för ett internationellt erkännande. Gruppen har därför anslutit konserter i hela Europa (Frankrike, Tyskland, England, Spanien, Belgien ...) och år 1994 spelade de in sitt första album: "Requiem de la dépravation" som var ett tvång på grund av sin framgång i Europa och runt om i världen (USA, Japan, Brasilien). 

Av okända själ tvingades gruppen separera 1994, men kom tillbaka år 2005 och medan Banane Metalik önskade sig en rad konserter i Frankrike och utomlands, så blev bandet mycket populära igen. Nöjda med sin framgång, bestämde de sig för att spela in ett nytt album med titeln "Sex, Blod och Gore'n'roll" eftersom Banane Metalik är en av de mycket få franska band som fått möjligheten att spela i Europa, USA, Japan, Brasilien.

2008 släppte de sitt tredje fulländade album "Nice To Meat You" och bandet är fortfarande aktiva med sina framträdande. Tal om något nytt studio-album har ingen hört något om än dock.