2013-03-19 12:56 #0 av: Greigh

Frightmare var en skarp och dödlig metallisk kraft som ingen annan kunde mäta sig med! Bandet grundades i mitten av 2002 med målet att skapa tung originell hybrid av Old School Death Metal, Grindcore, Punk och Thrash Metal. Det lyriska inflytande kom från Neils livslånga besatthet av gamla slasher-filmer som The Burning, Friday 13th, Maniac, My Bloody Valentine, Slumberparty Massacre och Sleepaway Camp. Samma år skrev de och spelade in sin första "Slashterpiece" Midnight Murder Mania. "MMM" släpptes under vintern 2003 med lysande recensioner från både tidningar och fans. Folk märkte genast att dessa freaks inte brydde sig om de aktuella trenderna i tung musik och att allt de brydde sig om var att skriva bloddränkt METAL. Det var en fläkt av frisk luft i den stillastående underjordiska metalscenen. Det var en påminnelse om de dagar då Slayer thrashade, Terrorizer grindade och Impetigo var kungarna av GORE.

Frightmare tog en paus från 2003-2004 då de olika medlemmarna koncentrerade sig på sina andra musikaliska projekt. I början av 2005 kom de fyra dementa vännerna tillbaka för att skriva och spela in sitt andra album med titeln "Bringing Back the Bloodshed". Den här gången höjde Frightmare sin produktion med tyngre knivskarpa riff, snabbare och mer precisa blastbeats och en galen sång! 

Med "Bringing Back the Bloodshed" lämnade bandet sina fans åter igen med levrat blod, för att aldrig mer återvända! Fans av allt från Repulsion till Misfits och allt däremellan kommer dock att upptäcka detta tidiga skräck-metal band och avguda dom från grunden.