2013-03-19 13:41 #0 av: Greigh

Zombie Apocalypse är ett crossover thrash / hardcore band som bildadess av de nuvarande medlemmarna i det veganska hardcore bandet Shai Hulud, samt Shallow Water Grave och The Risk Taken. År 1998 skapade Shai Hulud-medlemmarna ett projekt med zombie-tema, som kallades för Boddicker. De spelade då in två stycken demo-låtar som aldrig släpptes. Dessa två låtar är nu istället Zombie Apocalypse's låtar.

Musiken kännetecknas av mycket korta, thrashcore-liknande, snabba låtar som tematiskt berörs av zombies och apokalypsen. Deras texter har en politisk underström som använder fasansfulla bilder som en metafor för att beröra olika politiska, personliga och sociala frågor i samhället.

Även om termen "zombiecore" har använts med hänvisning till "Zombie Apocalypse" så har bandet själva aldrig gjort anspråk på någon specifik genre. Bandet har hittills spelat in två stycken album, varav en av dom är en split med "Send More Paramedics". Det gjordes även en cover på "Welcome to the Jungle" till en tribut-platta med Guns'n'Roses.

Ingen vet riktigt vad som har hänt med Zombie Apocalypse som band på senare tid, då de har varit inaktiva i närmare 8 år.