2013-03-20 13:47 #0 av: Greigh

Re-makes har funnits så länge det har funnits möjligheter att producera film. En av de absolut första ny-versionerna som gjordes inom skräckfilmens tecken var "Körkarln", sedan kom även The Fly och The Thing och satte sina spår, som på senare tid har fått ytterligare ny-versioner inspelade i tredje generationens grad.

Sedan Amerika började att göra en stor investering i ny-versioner i början på 2000-talet, så började film-folket att tappa tron på manusförfattarna och regissörerna. De började att rota fram tidlösa klassiker och ersätta dom med dagens CGI-teknologi och många som var uppväxta med original-filmerna blev rent ut sagt förbannade.

Hela millennium-skiftet handlade om en strid mellan original-filmer och ny-versioner. Folk debatterade sönder ämnet och började bojkotta filmer som de ansågs förstöra känslan av med den nya och snabba teknologin. Dem tyckte att spelet handlade om fantasi-lösa filmskapare som ville tjäna pengar på ett snabbt och effektivt sätt och någon talan om äkta filmkänsla fanns inte med på noterna.

Vad tycker ni läsare är bäst? Original eller Re-makes?

Skriv gärna också om varför du tycker som du gör!