2013-03-21 12:50 #0 av: Greigh

The Ghastly Ones var ett skräck-surf band från Kalifornien som infunderade sin kärlek i Halloween-tema, tidiga monster filmer och "Screaming Lord Sutch" med inspiration från början av sextiotalets surf-musik och varma handlingar med The Lively Ones, Avengers VI och The Del-Aires för att skapa det absolut första "Spooky Surf" bandet.

Bandets första framträdande var på Al bar, under Halloween år 1996, och blev snabbt ökända i punk-världen för flera stökiga Misfits-fans. Under sina tidiga föreställningar var scenen ofta dekorerade med gravstenar och spindelväv för att ge sina föreställningar rätt stämning.

Deras unika sound och utseende uppmärksammades av Rob Zombie, som släppte deras första album år 1998 på hans skivbolag Zombie-A-Go-Go Records, ett dotterbolag till Geffen Records. Efterföljande album släpptes på deras oberoende skivbolag, Ghastly Plastics Co.

Under 2007 turnerade bandet på östkusten och i Japan för första gången och 2009 spelade de i Nottingham, England. Deras musik har varit med i Halloween-avsnittet av Nickelodeons Svampbob Fyrkant, "Svampbob ScaredyPants" och 2010's re-make av "Night of the Demons".

Bandet är numera splittrade: