Mondo | Splatter | Gore | Extreme

Den mest osmakliga skräckisen?

2013-04-28 11:51 #0 av: Greigh

Vilken är den mest osmakliga och äckligaste skräckfilm du någonsin sett och som har berört dig positivt eller negativt? Berätta gärna!

Min lista kan bli väldigt lång, men några ur listan är väl:

Aftermath
Antichrist
A Serbian Film
August Underground
August Underground's Mordum
August Underground's Penance
Begotten
Black Metal Veins
Bunny Game
Combat Shock!
Guinea Pig 2 - Flower of Flesh and Blood
Life & Death of a Pornogang
Men Behind the Sun
Nekromantik
Philosophy of a Knife
PIG
ReGOREgitated Sacrifice
Slaughtered Vomit Dolls
Slow Torture Puke Chamber
Subconscious Cruelty
Tumbeling Dolls of Flesh
Vase De Noces

Som sagt, listan kan bli väldigt lång, men detta är vad jag kan komma på just nu. Jag uppdaterar väl lite på tu man hand.

Anmäl
2013-04-28 16:40 #1 av: Zadeira

Roligt med en sån här tråd! Jag har tyvärr blivit ganska härdad och okänslig för det mesta som folk uppfattar som "väldigt osmakligt", men dessa filmer är såna som gjorde starka intryck på mig.

August Underground

Frontier(s)

Philosofy of a Knife

Men behind the sunAnmäl
2013-04-28 16:51 #2 av: Greigh

#1
Jo det blir lätt så och speciellt om man drar sig till extremfilm.
Fick du sett MDPOPE-the movie som jag länkade till dig?

Anmäl
2013-04-28 16:59 #3 av: Zadeira

#2. Så är det ju tyvärr. August Underground var den första filmen i den stilen jag såg och det som verkligen hänger kvar är hur skitig, äcklig, smutsig, rå och brutal den är och att det skulle kunna pågå var som helst just nu. Så det är väl egentligen människans brutalitet och råhet som påverkar mig mer i filmer än något visuellt.

Jo, den såg jag och jag säga mer än att den var rätt meningslös. Fast den hade ju både underhållning, äckel och den ständiga frågan om "vad är det för fel på mänskligheten?" (på många vis).


Anmäl
2013-04-28 17:09 #4 av: Greigh

#3
Det är just det jag älskar med just AU-serien. Varje film blir såklart mer och mer våldsam och psykopaterna töjer ut på gränserna ju längre in i serien man kommer.

Folk förstår oftast inte hur man kan klassa sådant som skräckfilmer, men vad är egentligen skräck om inte verklighetstrogna filmer som visar oss den verkliga sidan av människans sanna natur? Den är vidrig och ingenting har någonsin gjort mig så rädd som människor.

Mänskligheten äcklar och skärrar, dessa filmer finns enbart för att få folk att öppna ögonen och förstå vad som sker runt omkring oss.

Anmäl
2013-04-28 17:16 #5 av: Zadeira

#4, Jag har bara sett första AU filmen, men får väl försöka ta mig i kragen och se de andra nu med när jag "tuffat till mig lite" ;)

Det är ju precis så som du säger! Visst blir man rädd eller rycker till när det är bu-effekter och jump scares, visst ser den äckligt ut när någon begraver en yxa i huvudet på nån och visst fasiken kan man tycka att demoner/monster/spöken ser ruskigt otäcka ut. Men det som verkligen är skrämmande, det som verkligen får en att tänka till och känna obehag i hela kroppen är vad människor kan göra.


Anmäl
2013-04-29 18:31 #6 av: Grodan

Jag tycker det finns länkar till väldigt många osmakliga skräckisar här på sajten. Sexfixerade, rasistiska eller mobbande av annan grupp, stereotypa och riktigt dåliga... 

Fast jag tänker då inte på att jag blir rädd eller äcklad, utan bara blir sur över att det är skräp. Rädd blir jag aldrig. Äcklad kan jag ev bli... Uttråkad blir jag på tok för ofta.

__________________________________________________

Värd 4 mus-ifokus - Välkommen!   <:3 }~~~  arinella´s råttuppfödning

Anmäl
2013-04-29 19:11 #7 av: Greigh

#6
Det har du rätt i och dessa punkter faller ofta in i skräckgenren, inte minst i Slasher och Splatter-kategorin. Det går inte att undgå, för på ett eller annat inträffar det.

Du får gärna komma med tips och råd på skräckfilmer som saknar ovanstående punkter!

Anmäl
2013-04-30 16:18 #8 av: [GerbilLooover]

The Bunny Game, skulle söka på någon som rekomenderades som "påskskräck" i en artikel här, kommer inte ihåg vad den heter, så jag sökte på den och The Bunny Game var den enda som kom upp så jag tittade vad det var och fy...porrfilm. Såg ungefär 30 sekunder innan jag stängde av..

Anmäl
2013-04-30 16:59 #9 av: Greigh

The Bunny Game består av porrnografi de 3 första minuterna av filmen, resten består av psykisk terror och nedbrytande.

Anmäl
2013-04-30 17:04 #10 av: [GerbilLooover]

#9 Okej men vad menas med det? x)

Anmäl
2013-04-30 17:45 #11 av: Greigh

Bunny Game är ett terapuetiskt experiment. Tjejen som spelar Bunny har på riktigt blivit utsatt för prostitution, kidnappning och misshandel. Filmen återspeglar hennes tidigare liv och allt du ser i filmen innehåller äkta scener helt utan några special-effekter.

Anmäl
2013-04-30 20:01 #12 av: [GerbilLooover]

#11 Okej, vad läskigt! Kommer verkligen inte kunna se den filmen nu, när jag vet att det är på riktigt..

Anmäl
2013-07-28 22:43 #13 av: Calcifer

Alla extremfilmer jag sett har mest bara känts löjliga och överdrivna. Sånt som ska anses extremt och "disturbing" imponerar inte alls på mig.

Titanic däremot var jävligt osmaklig, men bara för att den är så fruktansvärt dålig. ;)

"Help me Obi Juan whoever the fuck you are. You're my only ho."
- Carrie Fisher, Rest In Peace


Anmäl
2014-07-03 02:18 #14 av: komkoma

Man har ju sett så jäkla mycket skit men den filmen jag mådde illa av va cabin fever! Haha kollade på den när jag va sjuk och blev så jävla äcklad av när deras hud/kött trillade av bara sådär.

Sen tycker jag att scenen i I spit on your grave innan de börjar våldta tjejen är riktigt vidrig, men det är väl för jag själv kan relatera till det.

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.