Amerikansk skräckfilm

Pyewacket

2018-05-09 17:33 #0 av: Calcifer

Pyewacket är en lågmäld skräckthriller med bland andra Laurie Holden från The Walking Dead.

Filmen följer tonåringen Leah, som dels försöker komma över sin pappas död och dels har ett problematiskt förhållande med sin mamma pga det. Hon är även intresserad av det ockulta, och efter ett bråk med sin mamma gör hon naivt en ritual i skogen för att åkalla en mörk kraft för att döda hennes mamma.

"I think the problem with people like this is that
they're so stupid they have no idea how stupid they are."


Anmäl
2018-05-09 17:35 #1 av: Calcifer

Det här är inte en film för alla, och man ska inte förvänta sig en film i snabb takt, med logiska karaktärer och där man hoppar till minst femton gånger per minut. Jag tyckte den var bra, den fungerar genom att långsamt bygga upp spänningen men den exploderar inte heller på slutet, utan fokuserar mycket på en slags inre rädsla och strid. Många skulle nog kalla den tråkig, men själv tyckte jag den var intressant och annorlunda. Så länge man förstår att det är mer en tonårsdramathriller med skräckinslag, där huvudkaraktären är just en tonåring som inte alltid agerar, ptja, logiskt.

"I think the problem with people like this is that
they're so stupid they have no idea how stupid they are."


Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.