Presentation

Lista med skräckfilmer!

2018-09-23 13:57 #0 av: Jag<3Hamstrar

Jag hade tänkt göra en lång lista med en massa skräckfilmer och har ni sett någon av dem kan ni gärna skriva det i kommentarerna och berätta vad ni tyckte om den,kommer även stå en liten text om vad filmen handlar om. NU KÖR VI!

1. Happy Death Day (2017)- Tre måste uppleva och dö samma dag om och om igen, tills hon har tagit reda på vem som försöker döda henne och varför.

2. Hush (2016)- Författaren Maddie Young lever ett avskilt liv efter att ha förlorat hörseln som tonåring.Hon har dragit sig tillbaka från samhället och isolerat sig i ett huslångt från närmaste granne.En natt dyker en maskerad mördare upp i fönstret.....

3. The Invitation (2015)- Eden lämnar Will när deras son tragiskt slits bort från dem. Tre år senare har hon en ny make. Tillsammans med Wills nya flickvän och flera andra gamla vänner, återförenas de över en middag. Vad som verkar vara en lugn kväll tar en vändning när Will börjar misstänka att värdparet har illasinnade planer för sina gäster.

4. Veronica (2017)- Under en månförmörkelse går Veronica och två vänner ner i källaren på sin skola med en Ouija-bräda för att kalla fram sin döde pappas ande. Glaset spricker mitt i seansen, Veronica hamnar i trans och tuppar av. Efteråt minns hon inget men börjar märka förändringar i hemmet, saker som byter plats och andetag i mörkret. Hon anar att hennes pappa kommit tillbaka från de döda. Veronica måste skydda sina syskon - hon vet vad som väntar och vad som måste göras. 

5. 47 meters down (2017)- Två systrar på semester i Mexiko är fast i en hajbur på havets botten. De har dåligt med syre och till råga på allt simmar stora vithajar runt buren. Med en timme kvar på syret måste de fort komma på hur de ska ta sig upp till ytan... helst oskadda.

6. The Human Centipede (2010)- Den pensionerade kirurgen dr. Heiter drömmer om att skapa en mänsklig tusenfoting genom att placera människor på knä bakom varandra och operera ihop dem från mun till anus. Med hjälp av Rohypnol, skalpeller och tre offer skapar han sitt livsverk i källaren. Inte ens om du har varit kirurg ett helt liv har du sett något liknande. Känsliga personer varnas.

7. Annabelle (2014)- Dockan Annabelle skrämde oss alla i förra årets skräckfilm "The Conjuring", och nu får vi veta hur allt började. Händelserna bygger även denna gång på arkivmaterial och den verkliga dockan finns på ett museum för ockulta ting i USA där en präst regelbundet välsignar henne. John hittar den perfekta gåvan till sin gravida fru Mia, en vacker och ovanlig vintage-docka i vit bröllopsklänning. Men dockan drabbas snart av en förbannelse och Mias förtjusning i Annabelle varar inte länge...

8. Lights Out (2016)- När Rebecca växte upp var hon aldrig riktigt säker på vad som var verkligt och inte då lamporna släckts. När hon flyttade hemifrån trodde hon att hon lämnat rädslan bakom sig. Hennes lillebror Martin upplever dock samma oförklarliga och hemska saker som tärde på hennes psyke som liten. Ett skrämmande väsen, som har en mystisk sammankoppling med hennes mamma, har återkommit. Men denna gång närmar sig Rebecca sanningen och det finns ingen tvekan om att alla deras liv är i fara… när lamporna släcks.

9. 1922 (2017)- En enkel men stolt ranchägare planerar att döda sin fru för pengar och övertygar sin tonårsson att hjälpa till.

10. Alla helgons blodiga natt (1978)- En Halloween-natt så vaknar staden Haddonfield till skriket från en ung tonåring. Skriket kommer från Myers-huset. Där står 10-årige Michael Myers bredvid liket av sin syster, med en kniv i sin hand. Nu har det gått 15 år sen mordet skedde. Många tror att det hela var en myt eller en spökhistoria. Men det är Halloween även i år och Myers har sluppit ur mentalsjukhuset. Ondskan har hittat hem!

11.  Knock Knock (2015)- Evan Webber lever drömmen tillsammans med sin vackra och framgångsrika fru och deras två barn, i ett fantastiskt hus som han själv ritat. Det går så bra nu att Evan inte ens har något emot att fira Fars dag ensam, medan resten av familjen reser till stranden över helgen. Sedan knackar två unga kvinnor på dörren och Evans liv, och hus, faller ihop bit för bit

12. The visit (2015)- Becca och Tyler åker  till sina morföräldrars isolerade farm i Pennsylvania för en veckas besök. När barnen upptäcker att något inte står rätt till med det äldre paret, verkar deras chanser att ta sig tillbaka hem bli mindre för varje dag.

13. Låt den rätte komma in (2008)- Stockholmsförorten Blackeberg, 1982. Oskar är 12 år och mobbad av sina sadistiska klasskamrater. Oskar fantiserar om hämnd. Då möter han plötsligt en nyinflyttad flicka i hans egen ålder som han aldrig sett förut. Hon heter Eli och är inte som andra - hon kan inte vistas i solljus, äter inte mat och för att komma in i ett rum behöver hon bli inbjuden. Hon måste dricka människors blod för att leva, hon är vampyr. När kulmen slutligen nås måste Oskar och Eli slåss för sina liv.

15. The cabin in the wood (2012)- Fem ungdomar är på väg till en stuga i skogen för fest och häng. Väl där dröjer det inte länga förrän de börjar uppträda som stereotyper ur en skräckfilm medan de sakta men säkert uppdagar stugans blodiga förflutna samtidigt som någon övervakar varje steg de tar…

16. Hajen (1975)- Amity Island är ett fridfullt paradis där alla förbereder sig för den stora turistankomsten. Men när en ung kvinna hittas på stranden, död, och delvis uppäten får Polischef Brody för sig att det rör sig om en hajattack. Han vill genast stänga stränderna men blir stoppad av borgmästaren. Men när en pojke blir dödad av en enorm haj så lägger modern en belöning på 3 000 dollar till den som dödar hajen. Fler attacker sker dock, och då har Brody inget val än att ge sig ut på havet med en hajforskare och en råbarkad hajjägare för att en gång för alla döda besten ...

17. Trolljägaren (2010)- Ett produktionsbolag får 283 timmar inspelat material levererat vid dörren utan förklaring. De klipper ihop materialet i kronologisk ordning och resultatet är denna sensationella dokumentär om en trio ungdomar som gör ett specialarbete om en förmodad björntjuvskytt och råkar snubbla över övernaturliga statshemligheter. Eller är kanske resultatet denna underhållande mockumentär à la "Blair Witch Project" och "Cloverfield" med överraskande bra specialeffekter synkroniserade med den norske illustratören Theodor Kittelsens klassiska trollteckningar? Se denna festivalens självklara måstefilm och döm själv. Filmen har fått norrmännen att rusa till biograferna och filminköpare världen över att hala upp plånböckerna.

18. Experimentet (1980)- En forskare på Harvard experimenterar med att sänka ned sig själv i en vattentank, för att regrediera till ett tidigare stadium i mänsklighetens utveckling. Det går inget vidare, tills han lägger till en drog som använts av en av ursprungsbefolkningarna i Sydamerika för att uppnå samma syften...

19. Before i wake (2016)- En föräldralös pojkes drömmar och mardrömmar blir verkliga när han sover.

20. Maniac (2012)-  Just när gatorna verkade säkra, uppenbarar sig en seriemördare med förkärlek för att skalpera kvinnor. Frank är den tillbakadragne ägaren av en skyltdockebutik, men något förändras ohyggligt när den unga konstnären Anna kliver in och ber om hans hjälp med en utställning. Remake av filmen från 1980.

21. Sinsiter (2012)- Ellison skriver romaner baserade på verkliga brott. För att leva upp till sin senaste succé söker han en riktigt bloddrypande historia. På bakgården till ett hus har en familj hängts och Ellison köper huset - utan att berätta anledningen för sin familj. På vinden hittar han en låda med super8-filmer från de förra ägarna - lyckliga familjebilder som snabbt upplöses i glimtar av bottenlös ondska. När han väl startat filmprojektorn finns det ingen återvändo.

22. The Witch (2015)- New England, 1630. William och Katherine lever ett kristet liv i vildmarken med sina fem barn. När deras nyfödde son försvinner och deras skördemark dör, vänder de sig mot varandra.

23. När lammen tystnar (1991)- Seriemördaren "Buffalo Bill" kidnappar, mördar och skär bort huden från unga kvinnor. En FBI-agent under utbildning, Clarice Starling, skickas till den inspärrade, extremt farlige psykopaten Hannibal "The Cannibal" Lecter för att få information om mördaren. När "Buffalo Bill" kidnappar en senators dotter ökar jakten ännu mer. Nu måste myndigheterna ta hjälp av Hannibal, något som skall visa sig vara ödesdigert.

Om ni vill ha fler tips på en massa scräkfilmer så skriv det i kommentarerna. Då fortsätter jag....


Anmäl
2018-09-23 14:31 #1 av: Calcifer

Har sett alla dem.

"I think the problem with people like this is that
they're so stupid they have no idea how stupid they are."


Anmäl
2018-09-23 14:33 #2 av: Jag<3Hamstrar

#1 Vad bra! Det har jag också,vilken tyckte du var bäst? Vill du att jag ska göra fler sånna här listor (i samma tråd då)?

Anmäl
2018-09-23 14:37 #3 av: Calcifer

The Silence of the Lamb och Jaws är bäst enligt mig.

Du är välkommen att göra fler om du vill.

"I think the problem with people like this is that
they're so stupid they have no idea how stupid they are."


Anmäl
2018-09-23 14:42 #4 av: Jag<3Hamstrar

#3 Ok,då gör jag fler då,tycker ändå bara att det är kul.

Anmäl
2018-09-23 14:58 #5 av: Jag<3Hamstrar

Fler förslag på skräckfilmer!

1. En djävul till granne (1989)- Ray Peterson, en stressad förortspappa och hans grannar kämpar för att bevisa sin paranoida teori att den nya familjen på gatan är ledare för en kannibalistisk kult. 

2. The Purge: Anarchy (2014)- The Purge" visade oss vad som sker under den Stora rensningen, en kväll varje år då alla brott görs lagliga med målet att hålla kriminaliteten låg resten av tiden. Uppföljaren tar oss åter till denna dystopiska framtid och en ny natt då till och med mord är tillåtna. Med polisen och sjukvården ur spel återstår bara en brutal form av självreglering för medborgarna, som inte behöver vara rädda för några följder för sina handlingar.

3. Sleepaway Camp (1983)- Efter en hemsk båtolycka mister Angela sin familj, och flyttar till sin moster och kusin. En sommar så skickar mostern dem till sommarlägret Camp Arawak. Snart börjar mystiska och bisarra olyckor att inträffa som dödar en efter en på lägret. Vilken sjuk person är det som står bakom dessa grymma mord?

4. The Others (2001)- Andra världskriget har just nått sitt slut och på den ödsliga ön Jersey sitter den unga Grace och väntar förgäves på att hennes make skall komma hem från kriget. Hon har ensam fostrat sina två barn i den vackra och mörka viktorianska herrgård hon trott är den enda säkra platsen för barnen. De är dock inte säkra längre. Den dag tre nya tjänare dyker upp vid hushållets trappa börjar häpnadsväckande saker att ske. Graces dotter berättar att hon har sett, och pratat med, uppenbarelser som kommer och går i huset. Till en början vägrar den djupt troende Grace att tro på barnet, men efter en tid börjar även hon ana att en inkräktare befinner sig inom husets väggar. Vem är där? Och vad vill de Graces familj? För att nå svaret måste Grace överge allt hon hittills trott på.

5. Från andra sidan (2005)- Sjuksköterskan Amy blir tillkallad för att hjälpa till på ett över 100 år gammalt barnsjukhus som är på väg att stängas. Amy märker snart att det är något som inte stämmer. Sjukhuset har nämligen en skrämmande hemlighet. Något hemskt har återvänt från det förflutna - något som inte borde ha kommit tillbaka. Personalen vägrar att lyssna på Amy och hon måste själv kämpa för att skydda de sjuka barnen.

6. Resident evil: The final Chapter (2017)- ”Resident Evil: The Final Chapter” tar vid direkt efter händelserna i ”Resident Evil: Retribution” där Alice (Milla Jovovich) står som enda överlevande i det som skulle blivit mäniskans sista resning mot de odöda. Nu tvingas hon återvända till platsen där mardrömmen en gång tog sin början, The Hive i Raccoon City.

7. De bortglömda (2008)- Syskonen Malena och Pablo hittar en gåtfull dagbok som berättar om en serie fruktansvärda mord på ett avlägset hotell för tjugo år sedan. Ju närmare de kommer sanningen på spåren, desto mer börjar det förflutna hemsöka deras värld. När de plötsligt känner igen detaljer från deras egen barndom, förvandlas deras sökande till en flykt för livet. De Bortglömda har inte förlåtit de levande för de fruktansvärda brott de utsattes för. Och nu är de ute efter hämnd.

8. 28 veckor senare (2007)- Skräckthrillern 28 VECKOR SENARE är uppföljaren till kultklassikern "28 dagar senare" och tar vid sex månader efter Rage-viruset har ödelagt London. Armén har lyckats återställa ordningen och staden återbefolkas med de överlevande. Trots rigorös säkerhet lyckas dock en bärare av viruset ta sig in i staden och det sprider sig återigen som en löpeld genom Londons gator...

Har inte tid med att göra fler just nu men kan göra fler listor ikväll,då jag har mer tid. Jag har sett alla filmerna.

Anmäl
2018-09-29 11:56 #6 av: Jag<3Hamstrar

Nu tänkte jag fortsätta med skräckfilms lista:

1. Green Room (2015)- Ett ungt punk-rockband befinner sig fångade på en avskild plats efter att man råkat bevittna en fasansfull våldshandling. 

2. Split Second (1992)- I ett framtida London sprider sih en helt ny skräck på stadens gator. En osynlig, omänsklig mördare som sliter hjärtat ur kroppen på sina offer går lös.

3. Anfall från rymden (1956)- Typisk 50-tals-Science fiction om flygande tefat som attackerar jorden.

4. Mom And Dad (2017)- När en masshysteri av okänt ursprung får föräldrar i en villaförort att ta till våld mot sina barn måste Carly Ryan och hennes bror Josh kämpa för att inte dödas av sina föräldrar.

5. I skräckens klor (1964)- Tre fristående episoder som presenteras av Boris Karloff. Den första, "The Drop of Water", handlar om en kvinna som förföljs av en död kvinnas spöke efter att ha stulit en ring från kvinnans finger. I den andra, "The Telephone", blir en ung kvinna uppringd av en man som är ute efter hämnd, då hon tidigare satt dit honom. Problemet är att mannen egentligen är död. Den sista episoden är "The Wurdulak" med Karloff själv i huvudrollen, om en familj som en efter en blir vampyrer.

6. En amerikans varulv i London (1981)- Klassisk skräckkomedi av John Landis: två amerikanska backpackers ger sig iväg på en Europaresa. Medan de fotvandrar på den ödsliga engelska landsbygden i mörkret, hör de ett blodisande ylande från andra sidan hedarna. De skuggas av en mytologisk, hårig best med smak för blod...

7. Hellraiser (1987)- En tonårstjej, hennes pappa och hans nya fru flyttar in i mannens brors gamla ruckel till hus. Vad pappan inte vet är att hans nya fru har haft en affär med brodern, samt att huset har absorberat brodern och nu sjuder av hans varma kött. Dottern börjar dock misstänka att det är demoniska krafter i rörelse, och så var det den mystiska lådan...

8. Alien återuppstår (1997)- Det har gått 200 år sedan Ellen Ripley lyckades utrota det fruktansvärda Alien-monstret. Hon hittas nedfryst på den planet som hon dog på. Efter åtta skräckartade experiment så lyckas vetenskapsmännen på ett skepp klona henne med aliendrottningen inuti henne. Ellen visar sig snart att vara full av överraskningar men så även monstret. Ellen måste hitta ett sätt tillsammans med några andra på skeppet att utrota monsterna innan skeppet når jorden.

9. Salo,eller sodoms 120 dagar (1976)- Chockerande om fascism och sexuella förödmjukelser i Salòrepublikens år 1944–45. Fritt efter Markis de Sade.

10. Flatliners (2017)- Ett gäng läkarstudenter utför en serie experiment som berör nära döden-upplevelser, men konsekvenserna visar sig vara långt mörkare än de räknat med.

11. Mama (2013)- För fem år sedan försvann systrarna Victoria och Lilly spårlöst från sin trygga förort. Sedan dess har deras farbror Lucas (Nikolaj Coster-Waldau) och hans flickvän Annabel (Jessica Chastain) tröstlöst sökt efter dem. Efter att paret hittat flickorna vid liv i en gammal stuga förbyts glädjen över upptäckten i en undran om flickorna verkligen är de enda gästerna som de har välkomnat in i sitt hem.

12. Chernobyl Diaries (2012)- Tre vänner på semester blir strandsatta i staden Prypjat, spökstaden i norra Ukraina nära gränsen till Vitryssland, som övergavs efter kärnkraftskatastrofen i Tjernobyl. Det dröjer dock inte länge förrän vännerna inser att de inte är ensamma…

13. Experimentet (1980)- En forskare på Harvard experimenterar med att sänka ned sig själv i en vattentank, för att regrediera till ett tidigare stadium i mänsklighetens utveckling. Det går inget vidare, tills han lägger till en drog som använts av en av ursprungsbefolkningarna i Sydamerika för att uppnå samma syften...

14. Bird with the crystal plumage (1970)- Sam Dalmas (Tony Musante) är på semester med sin flickvän Julia (Suzy Kendall) när han bevittnar ett mordförsök i ett konstgalleri. Han misstänker att någonting, han inte riktigt kan sätta fingret på, var fel i vad han såg och blir besatt av att lösa gåtan. Hade han sett den nya Jack the Ripper som håller Rom i sitt grepp av terror, eller vad var det egentligen? Med endast ett telefonsamtal och en tavla som ledtråd försöker han lösa gåtan i en fantastisk regidebut av Dario Argento.

15. Children of the corn III (1995)- Den tredje filmen om ondskan i Gatling, Nebraska. Lyckliga adopterar paret Porter två föräldralösa barn från Gatling; Eli och Joshua. Men vad de inte vet är att Eli mördade sin egen far, att han är lärjunge till demonen från Gatling. Och att han nu planterat ett majsfält bredvid Porters hus där ondskan kan gro på nytt. Med sin starka hypnotiska kraft lyckas Eli förhäxa sina skolkompisar och förvandla dem till sina dödliga redskap i planen att förinta alla vuxna. 

16. Boarding School (2018)- En ung pojke blir sjuklig fascinerad av sin döda mormor så han blir skickad till en isolerad internatskola för värstingar - skolan är ledd av en mystisk rektor och hans fru.

17. Från andra sidan (2005)- Sjuksköterskan Amy blir tillkallad för att hjälpa till på ett över 100 år gammalt barnsjukhus som är på väg att stängas. Amy märker snart att det är något som inte stämmer. Sjukhuset har nämligen en skrämmande hemlighet. Något hemskt har återvänt från det förflutna - något som inte borde ha kommit tillbaka. Personalen vägrar att lyssna på Amy och hon måste själv kämpa för att skydda de sjuka barnen.

18. Wildling (2018)- Anna hålls fången på en vind under hela sin barndom. Hon vaktas av en hemlighetsfull man som hon kallar "Pappa". Han sätter skräck i henne genom att berätta om Wildlingen, ett monster med vassa tänder och klor som stryker omkring ute på byn, på jakt efter barn att äta. Vid 16 års ålder befrias Anna ur sin fångenskap av en lokal polis, men vad ingen kan ana är vilken prövning som väntar henne på fri fot i den lilla amerikanska staden.

19. Tenebre (1987)- En amerikansk deckarförfattare, Peter Neal, besöker Rom och välkomnas av ett hotfullt anonymt telefonsamtal samt nyheten att en ung kvinna funnits död med sidor från hans bok nedkörda i halsen. Han befinner sig plötsligt i händelsernas centrum eftersom morden påminner om dem i hans senaste bok. Mördaren visar sig ständigt finnas i hans närhet.


Anmäl