Övrigt

Skräckspel?

2018-10-03 20:43 #0 av: Calcifer

Inom genren skräck, hur är det med spel? T:ex datorspel eller TV-spel. Finns det några skräckspel ni gillar och skulle rekommendera? Varför/varför inte spelar ni dem?

"I think the problem with people like this is that
they're so stupid they have no idea how stupid they are."


Anmäl
2018-10-07 01:03 #1 av: Milkshake

Amnesia är det bästa skräckspelet enligt mig. Alan Wake och FEAR är också väldigt bra, men de är mer skräckshooters om man gillar sånt.

Anmäl
2018-11-08 12:26 #2 av: Tyst

Spelar nästan bara skräckspel Skrattar

- Outlast (1 och 2)

- Silent Hill (bra upp till fjärde spelet sedan kanske lite väl meh)

- Haunting Ground

- Clock Tower

- Amnesia, båda spelen

- Alien: Isolation

- Fatal Frame (jag gillade tvåan "crimson Butterfly" bäst)

- Eternal Darkness

- Condemned

- Alan Wake

- Call of Cthulhu

- I have no mouth, and I must scream

- Penumbra (Både Black Plague och Overture)

- SOMA

- Silent Hills

- The Darkness

- Dead Space

- F.E.A.R

Är några storspel jag kommer på på rak arm att jag kört. Sedan har jag förmodligen spelat över tusen indie skräckspel. Jag gillar mest skräckspel med mycket atmosfär, och bra story med bra "monster".  Är inte superkär i shooters där man kan skjuta ihjäl allt som kommer i ens väg men är storyn och atmosfären bra så kan det funka!

Anmäl
2018-11-08 15:10 #3 av: Calcifer

Kan rekommendera Fran Bow och Sally Face som är point and click och inte skräckspel i den mening att man hoppar till eller blir livrädd men är fortfarande sjukt bra.

Jag vann ett indiespel som heter Red: The Lucid Nightmare för några dagar sedan och gav koden till min internetvän som lägger upp spel med commentary på youtube eftersom jag insåg att jag inte vågar spela ändå, haha. Så nu får jag ändå ta del av det liksom. :3

"I think the problem with people like this is that
they're so stupid they have no idea how stupid they are."


Anmäl
2018-11-09 10:14 #4 av: Tyst

#3 Just det, Fran Bow och Sally face var jag sjukt imponerad av!  Jag mysryste mest hela tiden Glad Kom in i Sally Face utan att riktigt fatta att det var skräck också, trodde det var en mörk rätt twisted point and click adventure typ, vilket gjorde allt ännu bättre!

Anmäl
2018-11-09 13:20 #5 av: Calcifer

#4 Sally Face är faktiskt inte ens skräck. Skaparen hade aldrig avsikten med att det skulle vara ett skräckspel, men med de element som finns så har folk uppfattat det så och jag tycker definitivt det kan kännas som ett skräckspel.

"I think the problem with people like this is that
they're so stupid they have no idea how stupid they are."


Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.